WC-pöntön irrotus ja asennus - Turku, Varsinais-Suomi

Wc-istuimen asennus kannattaa jättää putkimiehen hoidettavaksi. Huollamme vuotavat vessanpöntöt, irroitamme vanhat wc-istuimet ja asennamme uuden tilalle. Uuden wc-pöntön asennukseen kuuluu uuden mansetin, liitosletkun ja suojatulppien kiinnitys ja wc-istuimen asentaminen paikoilleen. Teemme myös seinä-wc:n asennuksia ja huoltoja.

Vuotava vessanpönttö voi käydä pidemmän päälle kalliiksi. Tihkuva wc-istuin tuo noin 500 euron vuosittaisen lisäyksen vesilaskuun, isompi vuoto maksaa jopa 2000 euroa vuodessa. Helpoin tapa havaita wc-istuimen vuoto on vessapaperitesti. Laita wc-paperin pala kiinni kauluksen alle pöntön takareunaan. Jos paperi kastuu, vessanpönttö kaipaa huoltoa. Ota yhteyttä asentajaamme 044 288 2457 tai täytä lomake alla.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä

Perinteisen wc-istuimen ja seinä-wc pöntön erot

Lattialle asennettava vessanpönttö ja seinään asennettavan wc-istuin eivät juuri eroa toisistaan käyttäjän näkökulmasta. Jälkimmäisen puhtaanapito on hieman helpompaa, kun puhdistettavaa pintaa on vähemmän ja avonainen lattiatila helpottaa imurointia. Julkisissa tiloissa seinä-wc tulee todennäköisesti edullisemmaksi pienempien siivouskulujen vuoksi. Perinteinen wc-istuin on myös alttiimpi ilkivallalle tai tahattomalle rikkoontumiselle. Istuimen syvyys on sama tai hieman pienempi kuin perinteisen wc-istuimen. 

Molemman wc-istuimen huolto on yhtä helppoa, sillä näiden koneistot ovat samankaltaisia. Seinä-wc:n huolto tapahtuu huuhtelupainikkeiden takaa painikeaukon kautta, joten koteloa ei tarvitse purkaa. Viemärin huoltotöissä wc-pönttö irroitetaan seinästä, joka on putkimiehelle helppo ja nopea operaatio. Wc-pönttöjen liitoskohdat eroavat toisistaan siten, että perinteinen wc-istuin on liimattu lattiaan, kun taas seinä-wc:ssä liitos on säiliön sisäpuolella. Seinä-wc:n vuotaessa vesi valuu säiliöön ja sieltä wc-istuimeen, kun lattia-wc vuotaa lattian saumakohdasta. Tämän vuoksi perinteisestä wc-pönttöä varten on oltava lattiakaivo.

Vinkkejä vessanpöntön asennukseen

Wc-istuimelle kannattaa varata tarpeeksi tilaa, jotta siinä on mukava istua. Siksi viemärin paikkaa suunniteltaessa on huomioitava istuimen leveys ja istuimen sivuille jäävä tyhjä tila, joka tulisi olla yhteensä vähintään 80 cm. Remonttikohteessa viemärin paikka määrittelee myös uuden wc-istuimen paikan, ellei lattiarakenteita lähdetä purkamaan. Vessanpöntön paikka voidaan kuitenkin määritellä uudestaan, jos kyseessä on seinään asennettava wc. Tällöin viemäriputkea voidaan jatkaa istuimen asennuselementin kohdalle kotelon sisällä.

Autamme kaikissa wc-istuimen vaihtoon, asennukseen, huoltoon ja muihin LVI-töihin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä puhelimitse 044 288 2457 tai lomakkeen kautta. Katso kaikki LVI-alan palvelumme etusivulta.